Energiestromen

Anne-Greet List maakt  veel installaties van touw, plastic, papier.  Zij beeldt daarmee de diverse energiestromen uit, die zich al dan niet door elkaar laten beinvloeden, een samenwerking aangaan of zich transformeren.

Met deze installaties geeft Anne-Greet de ruimte  een nieuwe sfeer, of probeert zij de  bezoeker even de kans te geven  in een andere wereld te stappen, die misschien ook dezelfde is…

LEES MEER

Potvistanden

In onze wereld, met sterke groei op vele vlakken gebeuren nog steeds verschrikkelijkheden waar we machteloos tegenoverstaan, welke blijkbaar nodig zijn om verder te ontwikkelen.

Herhalingen van wreedheden en verwoestingen van de mensheid. Stapsgewijs  ontwikkeld de mens zich sterk als samenwerkende energieën in verband met de  omgeving om zich heen. Een stap terugnemend met een meer bewustzijn, van de kwetsbare leefomgeving.

LEES MEER

Polders

Het lukte haar niet de huid van de meerval af te stropen. Hij moest in zijn geheel van het skelet af, niet in stukken. Ze wilde de totale vis. De gedroogde huid kon ze daarna gebruiken in haar werk. Als een zachte schaduw, niet zichtbaar maar toch aanwezig met zijn platte kop en lange voelsprieten, in een polderlandschap van rijen bomen, grijsgrauwe klei, groengele velden mais, koren, aardappels en een einder die tot in het niets reikt. De kop van de meerval was te groot, de huid te fragiel. Bij deze vis ging het niet lukken.

LEES MEER