Over Anne-Greet List

Al van jongs af aan heb ik belangstelling gehad voor beeldende kunst. Op de Algemene Hogeschool Amsterdam behaalde ik mijn docenten bevoegdheid voor de vakken Tekenen en Handvaardigheid. Na een aantal jaren in het onderwijs heb ik mij volledig geconcentreerd op mijn ontwikkeling in de kunst.

Ik ben breed bezig, ik teken, schilder, droog vissen, verzamel planten en dierresten en vul ruimten met stroken plastic of papier waarop verf is aangebracht, om de ruimte tot een totale beleving te maken en daarmee de kijker iets te vertellen. Dit laatste jaar ben ik veel bezig met touw, het touw laat ik stromen door de hele ruimte van hoog naar laag, vanuit de lucht naar het water, of andersom, waardoor er een nieuwe sfeer ontstaat, misschien een andere wereld? Of is het gewoon dezelfde wereld?

 

de mens; het superroofdier

de kosmos, flora en fauna overweldigen hem

alle sapstromen verschillen, maar beïnvloeden elkaar

het is magisch om het geheel te mogen ervaren

de verandering nabij

de magie die blijft

 

Ook bied ik u gebruiksvoorwerpen aan van het gerecyclede materiaal, waaronder -lampen, voor binnen en buiten (zonne-energie).

-Bankje, stoel, wieg of sfeerbrengende aankleding voor in uw tuin, huisgevel, balkon, wind/zicht scherm.

-Kostuumverhuur

Bij Podium voor architectuur Haarlemmermeer ben ik op freelance basis geregeld te vinden bij het begeleiden van workshops en activiteiten.

Natuurlijk ben ik ook geregeld door het hele land te vinden op exposities, kunstroutes, zie hoofdstuk actueel.