Previous Next

Kunstschouw Zeeland

 

De kunstschouw streeft naar een laagdrempelig en breed publiek voor een jaarlijkse ontmoeting tussen professionele kunstenaars met hedendaagse en actuele kunst en bezoekers uit het gehele land en de buurlanden. De kunstschouw trekt jaarlijks naar schatting 15.000 bezoekers. Van 16 tot 24 juni 2018. Het werk van Anne-Greet List is te zien in de Pannekoekenmolen, Burgh Haamstede.

Anne-Greet List wordt geïnspireerd door de manieren waarop mens, dier en plant zijn eigen weg gaat, ieder in eigen energie. Elke energie in eigen emotie. Zij vindt dit boeiend, maar is ook verbaasd, hoe de mens voorbij intuïtie doelloos kan dwalen en onverschillig kan zijn in wat men met de aarde doet. In de laatste werken van haar zijn deze energiestromen te zien, neergezet door middel van verf op plastic, maar ook installaties van touw.  Gaan deze energiestromen een samenwerking aan of blijven deze juist op zichzelf staand?


De mens in relatie met zijn omgeving
Mijn werk ontwikkeld zich door een interesse of gevoel voor materiaal of techniek,
Bv: vreugde: gevolg van de natuur, ergernis: veroorzaakt door de mens, “het superroofdier’  Om de mens en natuur beter te begrijpen richt ik mij op de energiestromen,
Onze individuele energiestroom, ons zijn, daarin verschillen we allemaal, mens-dier en plant.  Iedereen heeft een eigen gemoedstoestand –stem-bewegen-groeien-voelen-trillingsresonantie-energie.  Deze is ontstaan door diverse invloeden.

 
de mens; het superroofdier
de kosmos, flora en fauna overweldigen hem
alle sapstromen verschillen, maar beïnvloeden elkaar,
het is magisch om het geheel te mogen ervaren,
de verandering nabij
de magie die blijft


ORGANISATIE

https://www.kunstschouw.nl


LOCATIE
http://pannekoekenmolen.nl


Pannekoekenmolen de Graanhalm
Burghseweg 53
4328 LA Burgh-Haamstede