Previous Next

Once in the wetlands

Van 28 april tot 16 september 2018 vindt in ZO Friesland in het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 de kunstroute "Once In The Wetlands" plaats.

Middenin het moeraslandschap van de Rottige Meenthe, de habitat van de grote vuurvlinder en de otter, wordt op buiten- en binnenlocatie werk getoond van 23 bekende kunstenaars.

Gedurende vier maanden kunnen bezoekers genieten van de installaties en kunstwerken midden in de uitbundige mozaïek van water en land, riet en trilvenen, bloeiende graslanden en petgaten. Er is een kunstmarkt, er zijn muzikale optredens, educatieve projecten en bijzondere natuurtochten.

Ook Anne-Greet List uit Haarlem laat haar werk hier zien.  Anne-Greet List wordt geïnspireerd door de manieren waarop mens, dier en plant zijn eigen weg gaat, ieder in eigen energie. Zij vindt dit boeiend, maar is ook verbaasd, hoe de mens voorbij intuïtie doelloos kan dwalen en onverschillig kan zijn in wat men met de aarde doet. Met touw zet zij diverse energiestromen weer. De installatie in de Rottige Meente, zal ook deze energiestromen laten zien, welke zich als uitbreidende bacteriën gedragen. Het mooie van deze in april geplaatste werken is, dat de natuur het werk in het verloop van het jaar, in zich op zal nemen.

de mens; het superroofdier
de kosmos, flora en fauna overweldigen hem
alle sapstromen verschillen, maar beïnvloeden elkaar
het is magisch om het geheel te mogen ervaren,
de verandering nabij
de magie die blijft

Begin:
28 april

Einde:
16 september

Website:
https://onceinthewetlands.nl/

http://www.lc.nl/friesland/Rottige-Meente-vol-kunst-23146127.html

Locatie: 

Once in the Wetlands
Grindweg 94
Munnekeburen, Friesland 8485 JD Nederland